2019.11.18.
Szakács képzést keresel? Vendéglátásban szeretnél dolgozni?
Szakács OKJ tanfolyamunk segít, hogy megismerkedj a korszerű vendéglátás követelményeivel.
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátóipari egységekben, háztartásokban.
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Szakács
- A szakképesítés OKJ száma: 34 811 04
- A szakképesítés szintje: szakképesítés
- Szakmacsoport: 18. Vendéglátás-turisztika
- Szakmai és vizsgakövetelmények letöltése
- Jelentkezési feltétel: Alapfokú iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság szükséges
Milyen foglalkozásokat, munkaköröket tölthetsz be ezzel a szakképesítéssel?
- Diétás szakács
- Étkezdei szakács
- Grill szakács
- Gyermekélelmezési szakács
- Hajószakács
- Hidegkonyhai szakács
- Közétkeztetési szakács
- Melegkonyhai szakács
- Pizzakészítő szakács
- Segédszakács
A Szakács OKJ tanfolyam részletei
Képzés óraszáma: 960 óra (Elmélet: 30% – 288 óra, gyakorlat: 70% – 672 óra)
Tanfolyami időpontok: megbeszélés szerint
Árak: (lásd a zöld dobozban)
Kedvezmények:
- havi részletfizetési lehetőség
- 10% kedvezmény a képzési díj egyösszegű rendezése esetén
- 5% kedvezmény a képzési díj két részletben történő befizetésekor
Milyen vizsgákat kell tenned a Szakács képzés elvégzése után?
A Szakács OKJ szakképesítés modulzáró vizsgáinak listája:
- 11518-16 Élelmiszerismeret – írásbeli
- 11561-16 Gazdálkodási ismeretek – írásbeli
- 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv – szóbeli
- 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai – gyakorlati
- 12095-16 Ételkészítési ismeretek – gyakorlati
- 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek – írásbeli
- 11497-12 Foglalkoztatás I. – írásbeli
- 11499-12 Foglalkoztatás II. – írásbeli
A Szakács OKJ tanfolyam komplex szakmai vizsgái:
Gyakorlat:
- A: Ételkészítési alapfeladatok
- B: Ételkészítés
Írásbeli:
- Termeléssel összefüggő dokumentációs feladatok (120 perc)
Helyszín:
Vásárosnamény
(15 fő megléte esetén bármely településen)
Időtartam: 960 óra
Ár:
200 000 Ft + 55 000 Ft v.díj
(A tanfolyami díj egyösszegű rendezése esetén 10%, két részletben történő fizetéskor 5% kedvezmény!)